Kravspecifikation

Vi glæder os allerede!

Nu går det spændende arbejde i gang og vi skal om lidt levere jeres nye hjemmeside, blog, webshop eller alle tre dele samlet i et. Derfor skal vi bruge en kravsspecifikation, så arbejdet går så nemt og gnidningsløst som muligt – og den kan kun I levere.
Afhængig af projektets omfang, kan det være en længere proces. Men jo bedre fundament vi har at bygge jeres hjemmeside på, desto hurtigere kan vi levere og det endelige resultat vil være tættere på jeres vision, behov og ønsker.

Kan I gøre det helt simpelt?

Undgå at skrive lange og upræcise tekster. Vær så specifikke som overhovedet muligt. Det gør det nemmere for os at lave præcist hvad I vil have og vil betyde mindre arbejde for både os og jer.I skal helt simpelt læse det følgende grundigt, give jer selv tid til at gøre jeres tanker og herefter fremsende den kravsspecifikation, som vi skal arbejde ud fra. Og bare rolig. Hvis der er noget vi er i tvivl om, så spørger vi jer naturligvis!Vi glæder os til at arbejde sammen med jer!

De bedste hilsner
Sebastian Hansen og Bjarke Nielsen HeltSimpelt.dk

Kravsspecifikation

Hvem I er Vi behøver naturligvis ikke alle detaljerne om jer eller jeres virksomhed, men det vi gerne vil vide indeholder for eksempel:

 • Jeres primære produkter og/eller services
 • Jeres virksomheds historie
 • Jeres online identitet: Eksempelvis eksisterende hjemmeside, facebook, twitter, instagram og youtube (linkin)

Når vi ved hvem I er, så bliver det nemmere for os at matche jeres behov.

Jeres hjemmeside

Her skal I sætte ord på de tanker I allerede har haft, omkring jeres nye hjemmeside. Det hjælper os nemlig med at guide jer gennem en verden af moduler og plugins for at finde det der passer bedst til jer.

 • Har I allerede en hjemmeside? Hvis ja, hvorfor skal den skiftes?
 • Hvad skal den nye hjemmeside kunne? Lav så detaljeret en beskrivelse som muligt! Gerne med billeder, tegninger og links til hjemmesider I kan lide.
 • Hvad er målet for jeres hjemmeside? Hvad skal det løse? Eksempelvis: Online salg, henvendelser fra hjemmeside, øget synlighed, online visitkort…
 • Hvornår skal hjemmesiden lanceres? Er der en absolut deadline? Eksempelvis en messe eller åbning af en ny butik.

Jeres målgruppe

Hvem henvender projektet sig til? (Målgruppe). Det kan tænkes at I har data der her kan hjælpe jer, baseret på jeres produkt, men hvis ikke så er her nogle punkter der er værd at overveje:

 • Aldersgruppe
 • Køn
 • Bopæl

I samme ombæring kan det være værd at notere, hvad det er jeres kunder skal kunne på jeres side. Hvordan to forskellige personer foretager de samme handlinger på en side kan variere meget og layout bør derfor være tilrettet den primære målgruppe. Spørg eventuelt dine kunder til råds.

Nogle eksempler på hvad målgruppen skal kunne, og hav i mente hvad I skrev ovenover med henblik på formålet med din side:

 • Online køb/få tilbud
 • Finde informationer
 • Tilmelde nyhedsbrev
 • Se videoindhold
 • Læse jeres blog
 • Kontakte jer
 • Købe billetter
 • Booke/reservere en tid

Det vi ønsker her, er at finde ud af hvordan jeres side skal oprettes – altså, hvordan skal man kunne tilgå de forskellige ting så hjemmesiden ikke bliver forvirrende.

Struktur

I har allerede tanker om hvordan jeres hjemmeside skal se ud, sikkert endda allerede et billede i hovedet af præcist hvad I ønsker jer.

Det kan under dette punkt være en rigtig god idé at lave et sitemap – med præcis hvilke sider der skal være på jeres hjemmeside og hvordan skal de hænge sammen.

Tænk for eksempel i menuer, når I overvejer hvordan de skal hænge sammen – har I mange menupunkter kan det være en rigtig god idé at oprette overordnede kategorier, med flere undersider.

Det kan her også være værd at overveje om I vil have en mouseover-menu eller om menuen skal fungere på en helt unik måde. Samtidig bør det overvejes om menuen på mobil skal se anderledes ud eller være den samme.

Tegninger eller skitser af jeres hjemmeside kan være en enorm hjælp for både jer og os under dette punkt. Hvis I allerede har besluttet jer for at bruge et bestemt theme, bør I skitse op hvilke ændringer til temaet I gerne vil have lavet.

Specifikationer

Hvad er det præcist jeres hjemmeside skal kunne? Dette har stor betydning for hvilke moduler jeres side skal have og derfor også prisen. Det er her de fleste overvejelser skal gøres, da det har direkte betydning for funktionaliteten.

Hvis I skal have en webshop, hvilke funktioner ønsker I jer så at webshoppen skal have? Har I specifikke ønsker til hvordan jeres produkt side skal se ud, hvordan jeres webshops forside skal se ud og skal den kunne noget specifikt, som for eksempel beregne mængderabatter eller vise forskellige priser til forskellige kunder? Har I ønsker om opsalg via jeres kurv for eksempel? Ønsker I helt at skippe kurven så man laver et checkout med det samme? Disse overvejelser afhænger naturligvis af jeres produkt, men skriv alle jeres ønsker ned.

Skal jeres side være en informationsside? Så overvej hvordan I vil lave kontakt informationerne så de bedst muligt rammer jeres målgruppe – er der eksempelvis behov for kontaktformularer på flere sider?

Design

Jeres hjemmesides design, skal afspejle hvem I er. Det er derfor vigtigt, at denne del er beskrevet. Tag helst udgangspunkt i et WordPress eller WooCommerce theme. Det er billigere at rette i et design, end at skabe et nyt fra bunden. Beskriv eller tegn hvordan jeres personlige udtryk skal være. Jo bedre i beskriver det, jo tættere kan vi komme på jeres vision.

Er der hjemmesider der inspirerer jer eller I specielt godt kan lide, så inkluder et link så vi kan se hvordan I godt kunne tænke jer at siden skal være. Det samme gælder for sider I absolut ikke kan lide.

Har jeres virksomhed en designmanual i forhold til hvordan logo, tekster og billeder skal tage sig ud, så inkluder venligst den med kravsspecifikationen (gerne med billede/tegning).

Når det kommer til farver, så vær opmærksom på, at farver vises forskelligt fra skærm til skærm. Derfor skal I tage udgangspunkt i HTML farvekoder, når I bestemmer jer for hvilket farveskema jeres design skal have. ”Lidt mørkere grå” bliver aldrig helt godt nok… Har I en helt bestemt farve i tankerne, eksempelvis fra et billede eller logo, så brug www.imagecolorpicker.com til at finde farvekoden.

Konkurrenter

I ønsker naturligvis at skille jer ud fra jeres konkurrenters hjemmesider, ligesom I skiller jer ud fra dem med jeres koncept. Det er derfor en god idé at afdække præcis hvem jeres konkurrenter er.

Jeres konkurrenter er værdifulde rollemodeller. Tag udgangspunkt i en med succes. ”Stjæl” det der virker og giver mening i forhold til jeres forretning og efterlad alt det andet.

Overfor jeres målgruppe skal I helst fremstå genkendelige, samtidig med at I er unikke. Det nytter derfor ikke, at jeres hjemmeside er bygget op som en hvidevareforretning, hvis I sælger covers til mobiltelefoner.

Sådan laver I jeres kravsspecifikation

Alt efter hvor omfattende jeres projekt er, kan det tage ti minutter eller en måned. Men det er en overkommelig opgave. Og jo mere præcis en beskrivelse, jo nemmere og billigere bliver projektet.

 • Afsæt tid til projektet, så I kan arbejde uforstyrret.
 • Gennemgå hvert enkelt punkt og lav notater.
 • Hvis det giver mening i forhold til projektet, så spørg kunder, kolleger, venner og familie til råds i forhold til de enkelte punkter. • Nu er det tid til at samle trådene i et dokument. Læs det igennem flere gange. Forklar det helt simpelt, så selv din mormor eller svigermor vil kunne forstå det.

Tip: Når I starter, kan I sætte jer uden en computer, tablet og mobil. Uden at se på andre sider, skriver I nu i punkter ned (evt. tegner) – stikord for hvad I vil have der skal ske på hver side eller underside på jeres website.

Har I spørgsmål?

I er altid velkommen til at kontakte os, hvis I har enkelte spørgsmål til kravsspecifikationen. Send en mail til bjarke@heltsimpelt.dk, så hjælper han jer gerne videre.

Har I brug for udvidet hjælp til udarbejdelse af kravsspecifikationen, så hjælper vi gerne ved et personligt møde eller via Skype. Dette vil blive faktureret særskilt efter gældende timepris.

Download som pdf